Børnene i fokus

I Naturens Uge fokuserer vi på at få børnene ud i naturen, da børn i dag opholder sig langt mindre i naturen, end deres forældre og bedsteforældre gjorde, da de var børn. Vi håber derfor, at I vil være med til at gøre jeres arrangement børnevenligt og hjælpe de næste generationer med at blive venner med naturen. Inspirationsvideoerne her på siden kan også downloades her.

Kan du fange krabber?

Du kan tage ud til kysten, i en havn eller på stranden og fange krabber. De gemmer sig gerne inde imellem sten i vandet, og de er altid sultne!

Byg din egen drage

Når vinden blæser er det dragevejr. Det er overraskende let, at bygge sin egen drage. Her viser vi dig hvordan du gør.

Byg et bål

"Vi har lejerbål her, vi har lejerbål her!" Det er altid hyggeligt, at samles om et bål. Her viser Thomas hvor let det er, at få gang i flammerne, så hyggen kan begynde.

Mad på bålet

Har du nogensinde smagt æbler på bål? Eller prøvet at lave butterdej-brød i stedet for snobrød? Der er massere af ting du nemt kan lave over bål.

Fang insekter med kartofler

Er du vild med kryb og kravl? Så er det oplagt, at lægge en fælde ud i form af en bagekartoffel. Se hvilke smådyr William finder i sin fælde.

Tag edderkoppespind med hjem

Edderkoppers spind er mere end bare en fælde for uheldige forbiflyvende insekter, de er også smukke! Thomas viser her, hvordan du kan tage den skønhed med hjem.