Overskrift

Beskrivelse af forløbet:

lædfghklækgælhghægægææghghhhhhhhhhhgæhøghgæhgæhøgæøadlfalæsgøfrøøædsfsdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgdjfdiosgjpdfogdfkgfkljgjdfklgjdfklgjfkldgd

Dyst med en voksen - hvem finder flest ....?

I bestemmer selv hvilke kategorier svampene skal inddeles i, fx hvem finder flest svampe i forskellige farver, former eller lad børnene gå på svampejagt med lugtesansen! I Danmark har vi svampe, der dufter af alt fra lakrids, døde dyr og kartofler til kokos og ... hummersuppe!

I bestemmer selv kategorien og så er det bare om at sætte konkurrencen igang. Børnene kan fx dyste imod de voksne om hvem der på 15 min kan finde flest svampe. Giv alle vinderne (børnene) et diplom. Den der finder den største svamp eller den svamp, der dufter bedst eller stinker værst kan måske få en særlig præmie (fx en svampekniv).

Hvor skal vi tage hen?

Der er masser af gode steder at finde svampe. Om efteråret myldrer svampene frem i skovbunden. Men der gror også svampe på græsplæner, marker, krat og sågar på fodboldbaner. Du kan også tjekke i Danmarks Svampeatlas.

Det skal I bruge

  • Diplomer (brug dette (link til pdf) eller lav jeres egne)
  • Stopur
  • Svampeknive
  • Små kurve/spande eller gennemsigtige plastikposer
  • Hvidt lagen til at placere svampene på

Tag på svampejagt sammen med en svampeekspert