Lav lækre sommerretter
Vi har samlet tre eventyrlige opskrifter på sommerretter til dig, hvor vi finder inspiration i naturen nær dig.Urtescones med vilde urter
Til ca. 20 urtescones skal bruges:
- 9 dl hvedemel
- 75 g smør
- 2-3 dl blandede urter (brændenælde, skvalderkål, mælkebøtte, røllike m.fl.)
- 5 tsk. bagepulver
- Lidt salt
- Lidt sukker
Fremgangsmåde:
Ovnen forvarmes til 275 grader. Alle tørre ingredienser blandes, hvorefter smør og mælk tilsættes. Ælt dejen, så den hænger sammen og ikke klistrer. Rul dejen ud, så den er 2-3 cm tyk, og skær den ud i mindre stykker. Nu skal de blot bages i 12-15 min, til de er gyldenbrune.

Kartoffelsalat med skvalderkål
Fremgangsmåde:
Kog en portion (nye) kartofler møre og lad dem køle ned. Blend små skvalderkål blade (topskud) i en smagsneutral olie og tilsæt lidt eddike og vand. Vend kartoflerne i olien. Anret i en skål og pynt med skvalderkålsfrø og blomster.
Til ca. 10 portioner skal bruges:
- 4 store håndfulde unge skud/topskud og blade af brændenælder
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg (eller et par håndfulde friske ramsløg)
- 2 kartofler (store)
- 2 l vand
- 2 bouillonterninger
- Fløde
Fremgangsmåde:
Brændenælderne hakkes fint sammen med løg og hvidløg. Skær kartoflerne i små stykker og svits dem kort i gryden i lidt olie. Tilsæt vand og bouillon samt fløde efter behag. Lad suppen koge i 10-15 min. Herefter skal den have lov at simre 10 min, hvorefter den er spiseklar. Suppen kan toppes af med rugbrødscroutoner, æblestykker eller andet lækkert.