• HVAD ER NATURENS UGE?

   Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. I Naturens Uge holder foreninger, kommuner, laug samt natur- og friluftsinteresserede arrangementer lokalt i hele Danmark. Du kan som privatperson både arrangere Naturens Uge eller være gæst på et arrangement. I 2022 besøgte 205.000 danskere den skønne natur, og i år håber vi, at vi bliver endnu flere!

 • HVEM KAN AFHOLDE ET NATURENS UGE-ARRANGEMENT?

   Alle, der har lyst, kan arrangere et Naturens Uge-arrangement for lokalsamfundet. Normalvis er det foreninger, kommuner, museer, naturvejledere og natur- eller friluftsinteresserede privatpersoner, der inviterer på Naturens Uge. Men er du fx kok og vil invitere på sanke-tur, eller er du vandrer og vil invitere på vandretur, så er du også meget velkommen til at oprette et arrangement i løbet af Naturens Uge! Det vigtigste er, at du/I er interesseret i at formidle og vise naturen frem til andre i dit lokalområde - man behøver med andre ord ikke være ekspert. For at være arrangør på Naturens Uge skal man blot planlægge et arrangement om natur eller friluftsliv i uge 36 og oprette det her på hjemmesiden. Som arrangør får man tilsendt en arrangørpakke med synlighedsmateriale.

 • HVORNÅR SKAL VI HOLDE NATURENS UGE?

   Naturens Uge 2023 afholdes i uge 36 fra den 4. – 10. september.

 • HVORNÅR KAN JEG OPRETTE ET ARRANGEMENT?

   Tilmeldingen af arrangementer er åben fra 1. maj og lukker igen 27. august. Er I for sent ude, må I naturligvis gerne holde Naturens Uge alligevel. Når du opretter jeres arrangement her på hjemmesiden kommer der automatisk en kvitteringsside frem med "Tak for tilmelding" og I får tilsendt en mail med jeres oplysninger.

 • HVORDAN OPRETTER JEG ET ARRANGEMENT?

   Denne video er en guide til hvordan du opretter et arrangement til Naturens Uge.

 • FÅR VI EN ARRANGØRPAKKE?

   Når du opretter et arrangement til Naturens Uge, får du mulighed for at vælge en deltagerpakke med bl.a. banner, t-shirts, halsedisser, fake tatoos til børn, beachflag og en vandhulsplakat.

 • HVORDAN SKABER VI OPMÆRKSOMHED OM NATURENS UGE?

   Jo flere, der bliver opmærksomme på Naturens Uge og naturoplevelsernes betydning for både børnene og naturen, jo bedre. Derfor vil vi også opfordre jer til at fortælle om jeres aktiviteter til forældre, lokale aviser og andre medier og eventuelt invitere journalister med ud for at opleve naturen sammen med jer. Hvis I selv vil skrive til forældre, intranet eller forskellige medier, er I meget velkommen til at klippe i og bruge tekster og billederne her på hjemmesiden. Vil I skrive en pressemeddelelse til de lokale aviser, kan vi hjælpe jer med formen.
   Find plakater, pressemeddelelser og tips til sociale medier under værktøjskassen for arrangører

 • HVORFOR AFHOLDE NATURENS UGE?

   Børn bliver kloge, sunde og glade af at bruge naturen. Leg i naturen styrker børns motorik, koncentrationsevne og opfindsomhed. Læringen knyttes sammen med brug af muskler og sanser. Børnene bliver engagerede i naturen, vores livsgrundlag, og det er vigtigt. Børn, der har et nært forhold til naturen, vokser op som gode benyttere og beskyttere af vores natur. Og sidst, men ikke mindst: Naturen er bare verdens bedste legeplads!

   En Gallup-undersøgelse fra 2018 viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedste var, da de var børn. Børns hverdag i dag er mere travl og skemalagt end nogensinde før. Børn bruger dertil en stor del af deres fritid på digitale medier og organiserede aktiviteter frem for at lege og lære i naturen. Som arrangør af et arrangement på Naturens Uge er I med til at gøre en konkret forskel ved at invitere lokalsamfundet og børnefamilierne med ud i naturen.