• HVEM KAN TILMELDE SIG?

   Alle skoler, børnehaver, dagplejer og andre børneinstitutioner kan holde Naturens Uge i løbet af ugen 4.-10. september 2023. I weekenden den 9.-10. september er alle borgere inviteret ud i naturen, hvor lokale friluftsorganisationer, DN's lokalafdelinger, kommuner og mange andre holder "åbent hus" med aktiviteter for alle aldre.

 • HVORNÅR KAN VI TILMELDE OS?

   Tilmeldingen er åben fra 1. maj. Når I tilmelder jer, kommer der en kvitteringsside frem med "Tak for tilmelding" - I får også en bekræftelsesmail. Tilmeldingsfristen for dagtilbud, som ønsker at få tilsendt en deltagerpakke, lukker d. 15. august. Hvis der ikke ønskes en pakke eller I er en skole, kan I tilmelde jer helt indtil den 27. august.

   Er I for sent ude, må I selvfølgelig gerne holde Naturens Uge alligevel. I får tilsendt digitale skolematerialer, når I tilmelder jer.

 • HVORDAN TILMELDER VI OS?

   Denne video er en guide til hvordan i tilmelder jer Naturens Uge.

 • HVAD SKAL VI GØRE, OG HVOR SKAL VI GÅ HEN?

   I år er temaet Naturen under overfladen. Målet er, at I i løbet af ugen gennemfører forløb, hvor I kommer ud i naturen og børnene både lærer noget om naturen og får nogle spændende og sjove naturoplevelser med hjem. Vi har udviklet spritnyt undervisningsmateriale til skoler, som I får tilsendt 1. august. Dagtilbud modtager stadig en deltagerpakke, hvor I finder en plakat med tilhørende klæbedyr, en vandvifte, et inspirationshæfte, en værdikupon til at bestille østershatte samt indgangen til 8 korte inspirationsfilm med naturaktiviteter under overfladen.

   I bestemmer helt selv, hvor I vil gå hen, og hvad I vil lave. I kender jeres lokalområde bedst og ved, hvor der kan ligge en spændende naturoplevelse. Vi har ikke en fast definition af natur. Natur kan være stranden, åen eller det lokale vandhul i nærheden af jeres børnehave eller skole og meget mere. Stedet afhænger naturligvis også af, hvad I finder passende for aldersgruppen.

 • HVORNÅR SKAL VI HOLDE NATURENS UGE?

   Naturens Uge for skoler og institutioner løber i uge 36 fra d. 4.-10. september 2023. I bestemmer selv, om I vil bruge en enkelt dag, hele ugen eller måske blot en formiddag. Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger, Friluftsrådets medlemsorganisationer og andre grupper afholder Naturens Uge for familier og andre søndag den 10. september 2022. Her er alle velkomne.

 • HVAD ER ÅRETS TEMA?

   I år er temaet for Naturens Uge 'Under overfladen'.

   Vi danskere elsker vand. Vi bader, fisker og sejler. Vi betages af det mærkværdige liv i søer, åer og vandløb, og af havets vildskab og den dybblå farve, der strækker sig så langt øjet rækker.
   Men i virkeligheden ved vi meget lidt om, hvad der foregår under overfladen.
   Mange børn lærer ikke at svømme og mangler derfor basale forudsætninger for at deltage i friluftsaktiviteter i og på vandet.
   Samtidig ved de fleste danskere meget lidt om livet under overfladen eller om tilstanden af vores vandløb, søer og havnatur.
   Presset på vores blå natur er vokset, og der er derfor behov for, at vi sammen genopdager livet under overfladen og genskaber vores forbindelse til havet.

 • FÅR VI EN DELTAGERPAKKE?

   Vi har udviklet spritnyt undervisningmateriale til skoler, som I får tilsendt 1. august. Dagtilbud modtager stadig en deltagerpakke, hvor I finder en plakat med tilhørende klæbedyr, en vandvifte, et inspirationshæfte, en værdikupon til at bestille østershatte samt indgangen til 15 korte inspirationsfilm med naturaktiviteter under overfladen.

 • KAN ANDRE KOMME TIL VORES NATURENS UGE?

   Nej. Jeres arrangement er kun for jeres tilmeldte skole, klasse, indskoling, stue eller dagplejegruppe.

 • HVORFOR HOLDE NATURENS UGE?

   Der er mange grunde til hvorfor I bør tilmelde jer Naturens Uge. Her blot nogle af dem:

   • Leg i naturen styrker børns motorik, koncentrationsevne og opfindsomhed.
   • Læringen knyttes sammen med brug af muskler og sanser.
   • Det er sundt for kroppen og godt for humøret at være i naturen.
   • Børn, der har et nært forhold til naturen, vokser op som gode benyttere og beskyttere af vores natur.

   • Og selvfølgelig:
   • Naturen er bare verdens bedste legeplads!

   Naturen er også et spændende klasseværelse. Undervisningen bliver meget konkret og bygger på elevernes egne oplevelser, erfaringer, iagttagelser, undersøgelser og eksperimenter. Naturen leverer konstant lærerige overraskelser, der skaber minder, som børnene kan hænge læringen op på. Hent naturen ind i skolen og tag børnene med ud for at opleve og undersøge naturen på første hånd!

   Vi ved, at I gør en stor forskel ude på skolerne og i institutionerne. Vi håber derfor, at I vil være med til at få endnu flere naturoplevelser ind i børnenes hverdag.

 • HVORDAN SKABER VI MERE OPMÆRKSOMHED OM NATURENS UGE?

   Jo flere, der bliver opmærksomme på Naturens Uge og naturoplevelsernes betydning for både børnene og naturen, jo bedre. Derfor vil vi også opfordre jer til at fortælle om jeres aktiviteter til forældre, lokale aviser og andre medier.
   I kan også registrere jer som pressekontakt hos os. Herved har vi mulighed for at videregive jeres oplysninger når pressen kontakter os, for at finde spændende Naturens Uge arrangementer.
   Registrer jer her.

   Hvis I selv vil skrive til forældre, intranet eller forskellige medier, er I meget velkommen til at bruge teksterne og billederne på hjemmesiden. Se også værktøjskasse for arrangører af Naturens Uge, hvis I gerne vil markedsføre jeres event.