• HVEM KAN TILMELDE SIG?

   Alle skoler, børnehaver, dagplejer og andre børneinstitutioner kan holde Naturens Uge i løbet af ugen 5.-9. september 2022. I weekenden den 10.-11. september er alle borgere inviteret ud i naturen, hvor lokale friluftsorganisationer, DN's lokalafdelinger, kommuner og mange andre holder "åbent hus" med aktiviteter for alle aldre.

 • HVORNÅR KAN VI TILMELDE OS?

   Tilmeldingen er åben fra slut-maj. Når I tilmelder jer, kommer der en kvitteringsside frem med "Tak for tilmelding" - I får også en bekræftelsesmail. Tilmeldingsfristen for dagtilbud, som ønsker at få tilsendt en deltagerpakke, lukker d. 23. august. Hvis der ikke ønskes en pakke eller I er en skole, kan I tilmelde jer helt indtil den 28. august.

   Er I for sent ude, må I selvfølgelig gerne holde Naturens Uge alligevel. I kan finde inspirationsmaterialer her på hjemmesiden under menupunktet skolder og dagtilbud.

 • HVAD SKAL VI GØRE, OG HVOR SKAL VI GÅ HEN?

   I år er temaet "Naturen Tæt På Dig". Målet er, at I i løbet af ugen gennemfører forløb, hvor I kommer ud i naturen og børnene både lærer noget om naturen og får nogle spændende og sjove naturoplevelser med hjem. Alle undervisningsmaterialer til skoler er i år blevet digitale, og du kan her på hjemmesiden under skole og dagtilbud finde inspiration til aktiviteter i kan lave. I deltagerpakkerne til de yngste finder I en fuglevifte, et inspirationshæfte samt en eventyrplakat og fire små eventyrhæfter om Oddi Orm, Tutte Tidsel, bænkebiderfamilien og de andre vilde væsner på legepladsen.

   I bestemmer helt selv, hvor I vil gå hen, og hvad I vil lave. I kender jeres lokalområde bedst og ved, hvor der kan ligge en spændende naturoplevelse. Vi har ikke en fast definition af natur. Natur kan være stranden, åen eller det lokale vandhul i nærheden af jeres børnehave eller skole og meget mere. Stedet afhænger naturligvis også af, hvad I finder passende for aldersgruppen.

 • HVORNÅR SKAL VI HOLDE NATURENS UGE?

   Naturens Uge for skoler og institutioner løber i uge 36 fra d. 5.-11. september 2022. I bestemmer selv, om I vil bruge en enkelt dag, hele ugen eller måske blot en formiddag. Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger, Friluftsrådets medlemsorganisationer og andre grupper afholder Naturens Uge for familier og andre søndag den 11. september 2022. Her er alle velkomne.

 • HVAD ER ÅRETS TEMA?

   I år er temaet for Naturens Uge 'Naturen tæt på dig'.

   Et blik op på muren fortæller, at her bor edderkopper, der spinder flotte fælder.
   Et kig ned på buskens blade afslører, at her lever mariehøns, larver, bladlus, og sommerfugle kommer forbi.
   Se til venstre, og masser af mylder af myrer mellem fliserne og selv i træerne, kommer de vandrende.
   Se til højre, og fjerede fugle allevegne på foderbræt, i krat og tagryg.
   Vipper du stenen, vrimler det med bænkebidere, snegle, tusindben og mange flere.
   I sprækker så små vokser planter op, på stenen lever lav, og mos siger hej fra gren og græsplæne.
   Under foden regnorme og smådyr lever, de deler mulden med muldvarpen, som næsten alle har mødt.
   Find og oplev dyr og planter tæt på, hvor du bor, leger, arbejder og går i skole.
   Byg fuglekasser, lav små vandhuller, læg kvas i bunke eller hegn.
   Så blomster i potte, kasse eller blot på et frimærke jord og glæd mange vingede væsner.

 • FÅR VI EN DELTAGERPAKKE?

   I år er alle materialer til skoler gjort digitale. Vi har lavet en ny online platform til jer, som I finder på siden 'Skoler og dagtilbud'. Materialerne til dagtilbud kan stadig bestilles, når I tilmelder jeres institution.

 • KAN ANDRE KOMME TIL VORES NATURENS UGE?

   Nej. Jeres arrangement er kun for jeres tilmeldte skole, klasse, indskoling, stue eller dagplejegruppe.

 • HVORFOR HOLDE NATURENS UGE?

   Der er mange grunde til hvorfor I bør tilmelde jer Naturens Uge. Her blot nogle af dem:

   • Leg i naturen styrker børns motorik, koncentrationsevne og opfindsomhed.
   • Læringen knyttes sammen med brug af muskler og sanser.
   • Det er sundt for kroppen og godt for humøret at være i naturen.
   • Børn, der har et nært forhold til naturen, vokser op som gode benyttere og beskyttere af vores natur.

   • Og selvfølgelig:
   • Naturen er bare verdens bedste legeplads!

   Naturen er også et spændende klasseværelse. Undervisningen bliver meget konkret og bygger på elevernes egne oplevelser, erfaringer, iagttagelser, undersøgelser og eksperimenter. Naturen leverer konstant lærerige overraskelser, der skaber minder, som børnene kan hænge læringen op på. Hent naturen ind i skolen og tag børnene med ud for at opleve og undersøge naturen på første hånd!

   Vi ved, at I gør en stor forskel ude på skolerne og i institutionerne. Vi håber derfor, at I vil være med til at få endnu flere naturoplevelser ind i børnenes hverdag.

 • HVORDAN SKABER VI MERE OPMÆRKSOMHED OM NATURENS UGE?

   Jo flere, der bliver opmærksomme på Naturens Uge og naturoplevelsernes betydning for både børnene og naturen, jo bedre. Derfor vil vi også opfordre jer til at fortælle om jeres aktiviteter til forældre, lokale aviser og andre medier.
   I kan også registrere jer som pressekontakt hos os. Herved har vi mulighed for at videregive jeres oplysninger når pressen kontakter os, for at finde spændende Naturens Uge arrangementer.
   Registrer jer her.

   Hvis I selv vil skrive til forældre, intranet eller forskellige medier, er I meget velkommen til at bruge teksterne og billederne på hjemmesiden. Se også værktøjskasse for arrangører af Naturens Uge, hvis I gerne vil markedsføre jeres event.