Lav selv fuglekugler

Om vinteren er det sværere for fuglene at finde føde udenfor, og derfor kan det være en idé at hænge fuglekugler op. Fuglekugler er nemme at lave selv, og et hyggeligt projekt at inddrage børnene i.

Til fuglekuglerne kan man bruge færdigblandet fuglefoder, eller man kan nemt selv lave en blanding af de frø og kerner man allerede har derhjemme.

Sådan gør du:

  1. Start med at varme fedtstoffet i en lille gryde til det er flydende. Hæld fedtstoffet over din foderblanding og bland det godt. Da fedtstoffet er flydende, vil det naturligt være en del fedtstof i toppen.

  2. Del din gren i fem mindre stykker, så den passer ned i dine beholdere eller plastikkrus. Bind snor eller ståltråd fast om grenstykket.

  3. Fordel dine grenstykker i bunden af de fem krus og fordel foderblandingen i dem.

  4. Stil det koldt til det størkner, og tag det så ud af kruset.

  5. Hæng det op i et træ i din gård eller have, eller hæng det på altanen og nyd synet af fuglene, der forhåbentligt vil spise af din fuglekugle.

Det skal du bruge til 5 fuglekugler

  • 200 gr. fast fedt (fx kokosolie eller animalsk fedt)

  • 5 store håndfulde eller ca. 150 gr. fuglefoder (fx hørfrø, solsikkefrø, hampefrø, hasselnødder, græskarkerner, havregryn eller færdigblandet fuglefoder til vilde fugle)

  • Ståltråd, kraftig snor, jutesnor, murersnor eller lignende. Ca. ½ m hver

  • 5 beholdere af genbrugsmaterialer, f.eks. bunden af en tom mælkekarton. Alternativt kan anvendes plastikkrus

  • En lille gren eller lignende i fem mindre stykker
billede
billede
billede
billede
billede