Skovens eventyr - dem vi kender, og dem vi selv skaber

I skoven støder vi både på Rødhætte og ulven, på soldaten og heksen med fyrtøjet, de tre hunde med øjne svimlende store og mange flere eventyrkarakterer. Skoven gemmer på mange hemmeligheder, og den ligger ofte scene til eventyr af alle mulige slags. Den kan være mørk, dunkel og uhyggelig. Den kan være tryg, varm og duftende.

I skoven kan man for alvor tage på eventyr uden at vide sig sikker på, hvad man mon støder på. Tag på eventyr i skoven og oplev dens magi.

Undersøg skovens træer og frugter

Både i forår og efterår er træerne helt trolddomsagtige i skovene, men kender I navnet på de forskellige slags træer og deres frugter? Et af de træer, I kan støde på i skoven, er stilkegen. Egens frugter kaldes agern, og de falder af, når efteråret kommer. Så kan man finde agern i skovbunden, som kan være sjove at undersøge nærmere.

I andre skove kan man støde på bøgetræer, som man kan genkende, fordi deres blade er ovale og uden takker. Nyligt udsprungne bøgeblade er helt lysegrønne og fulde af hår. De smager dejligt og kan faktisk bruges i salat. Bøgens frugter kaldes bog, og dem kan man også støde på i skovbunden til efterårstid. Kender I andre træsorter eller frugter?

I kan bruge Naturstyrelsens skovkort til at finde ud af, hvilke typer skove, der ligger tæt på jer.På svampejagt

Noget andet, der er helt særligt og eventyrligt ved skoven, er de mange svampe, som titter frem i september måned. Der sidder svampe på døde, væltede træer, på levende, stående træer og i skovbunden.

Nogle af svampene smager skønt og er spiselige, mens andre er bitre og giftige. Derfor er det altid en god idé at holde sig til at kigge på svampene og undersøge dem, men aldrig spise dem medmindre man er helt sikre på, at man ved, hvilken svamp, man har fundet. I kan tage på svampejagt i skoven i september måned og se, hvilke svampe, I kan finde. Hold særligt øje med kantarellerne, som er nemme at genkende fra andre svampe. Måske I støder på rørhatte, champignon eller nogle helt andre svampe. Hvilken svamp er den største, I kan finde? Hvilken svamp er den mindste? Hvilken er den mest lugtende? Den grimmeste?Spil bingo i skoven

En anden måde at undersøge skoven og dens liv er at lege bingo i skoven. Skovbingo går ud på at gå på jagt efter ting i skoven og på den måde bliver super klog på, hvad skoven gemmer på af spændende arter. I kan lave jeres egen bingoplade med ting, I finder, når I er på tur i skoven eller I kan tegne en hjemmefra. Naturfamilier har også udviklet en bingoplade, som man kan udskrive og tage med ud i skoven. Der er både svampe, dyr og planter med på bingopladen.

Når I har fundet en ting fra bingopladen, kan I enten tage et billede af den med en telefon eller tage tingen med tilbage til jeres startsted.