Om Naturens Uge

Her kan du læse mere om projektet, årets tema og corona-info

Om Naturens Uge

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. I år er temaet Den eventyrlige natur. Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. juni Fonden.

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004.

Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft.

Derfor afholder vi hvert år Naturens Uge for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.

I år prøver vi for første gang at udvide Naturens Dag til Naturens Uge, så vi kan være endnu flere, der er ude i naturen sammen.

Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet! Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser.

I 2020 deltog ca. 187.000 børn og voksne på Naturens Dag.


I år sætter vi fokus på den eventyrlige natur

Eventyret i naturen er alt det ikke rugbrødsagtige, hverdagsagtige og forudsigelige, der hvor man betræder nye steder alene eller i fællesskab, mærker nye sansninger i naturen, smage, lyde, overflader, stilhed eller en forbundenhed.

Det eventyrlige er, når vi som mennesker, får ro og energi, ved netop at være en del af den eventyrlige natur.

Om I følger temaet – eller finder jeres helt egne ønsker til gode naturoplevelser, er op til jer – dette skal blot ses som årets inspiration.


Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et rent og sundt miljø. Organisationen er landets største natur- og miljøorganisation med 130.000 medlemmer og cirka 1.300 frivillige aktive.

Læs mere om Danmarks Naturfredningsforening her.

Friluftsrådet

Friluftsrådet er en paraplyorganisation for 85 medlemsorganisationer, som varetager det samlede friluftslivs interesser, inspirerer danskerne til mere friluftsliv og forbedrer muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser - i en rig natur på et bæredygtigt grundlag.

Læs mere om Friluftsrådet her.


Naturens Uge og COVID-19

I Naturens Uge følger vi udviklingen og myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Naturens Uge er en fantastisk mulighed for at komme ud og nyde vores fælles natur med familie og venner under en forhåbentlig lun sensommersol. Derudover er Naturens Uge en af de aktiviteter, som faktisk kan lade sig gøre i et trygt miljø, så længe man bruger sin sunde fornuft og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og restriktioner.

På nuværende tidspunkt må vi tage udgangspunkt i, at der til september stadig vil være behov for at tage hensyn i forhold til måden, vi er sammen på – også selvom det foregår udendørs.

Grundlæggende giver Naturens Dag og udendørsaktiviteter gode muligheder for at gennemføre på en nogenlunde almindelig måde – vi opfordrer til at opdele deltagere i mindre grupper og sørge for at der bliver holdt afstand. Det anbefales også at huske hyppig håndvask – og sprit ude i naturen.

Når I opretter et arrangement, er det særligt i disse tider en god idé at bruge funktionen 'tilmelding nødvendig', så I har styr på, hvor mange der deltager i jeres arrangement.

Vi håber, at Naturens Dag kan afvikles under ovenstående overskuelige retningslinjer, men skulle der komme nye regler og evt. et nyt forsamlingsforbud, tager vi bestik af situationen og informerer alle arrangører.

Du kan læse mere om de generelle retningslinjer her

Vi ønsker jer en god og corona-sikker Naturens Uge


Leder du efter informationer om Naturens Uge 2021, kontaktoplysninger eller pressefotos? Læs mere her.