Om Naturens Uge

Vi skal genopdage livet under overfladen

Naturens Uge Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for naturoplevelser og har været afholdt siden 2004. I 2023 satte vi fokus på ’Naturen under overfladen’, og i løbet af hele uge 36 trak børn og voksne i vaders, fandt undervandskikkerten frem og tog hen til nærmeste vandløb eller kyst for at blive klogere på livet i vandet.

Formålet med Naturens Uge er at åbne danskernes øjne for den natur, der omgiver dem og inspirere både børn og voksne til at komme mere ud. Under ugen er både skoler og dagtilbud med deres lærere og pædagoger ude i naturen, mens lokale foreninger, kommuner og andre aktører inviterer hele befolkningen ud i weekenden.

Vil du vide mere om Naturens Uge 2023?

Læs vores evaluering her.

Historien bag Naturens Uge

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004, men siden har vi udvidet til Naturens Uge og sætter nu fokus på at komme ud i naturen i hele uge 36.

Årsagen er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft.

Derfor afholder vi hvert år Naturens Uge for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen.

Formålet med Naturens Uge er at få børn og børnefamilier ud i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året - og resten af livet! Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser.Et projekt under Danmarks Naturfredningsforening, støttet af 15. Juni Fonden.Danmarks Naturfredningsforening logo

15. Juni Fonden logo