Skoler og dagtilbud

Vær med til Naturens Uge d. 2.-8. september 2024, og giv dine elever eller daginstitutionsbørn nye, spændende oplevelser i naturen. Det er nemt at være med, og du vil få tilsendt årets nye materialer, som du kan bruge til at planlægge et forløb, der passer til jer.


Sådan tilmelder du din skole eller dagtilbud

For at tilmelde dig, skal du først oprette en profil på MitDN. Herefter skal du oprette en arrangør (fx din skole) og et arrangement.

Har du brug for hjælp til tilmeldingen, så se denne korte video, hvor vi gennemgår de forskellige trin.


Sådan er du med

  1. Tilmeld din klasse eller dagtilbud til Naturens Uge.

  2. Du vil få tilsendt et link med årets nye digitale materialer i god tid inden Naturens Uge, så du kan planlægge jeres forløb.

  3. Tag børnene med ud i løbet af uge 36, så I sammen bliver klogere på den natur, der omgiver jer.

Årets materialer

Du kan bruge materialerne til at planlægge aktiviteter ude i naturen for din klasse eller dagtilbud, hvor I sammen bliver klogere på den natur, der omgiver jer. Materialerne er udviklet til indskolingen, men kan også bruges i daginstitutioner og på mellemtrinet.


Årets tema

I år sætter vi med temaet ’Vildt tæt på’ fokus på naturen og det myldrende liv, der omgiver os. Lige der hvor du står, går, bor eller færdes, er der vildt liv. Rejsen til dyr og planter er ofte kort – på hug, på tæer, på knæ eller lige i øjenhøjde – vil edderkopper, seje planter, flotte bær og flyvende insekter være lige foran næsen.

Med lup, net og kikkert kan det levende komme meget tættere på. Oplev fx skællene på sommerfuglen, gifthårene på brandnælden eller rovfuglen helt tæt på. Der er liv på sten, på bygninger, på træstammer og mellem fliserne.

Der er et myremylder på alle matrikler, og de er altid mageløse at følge. Mælkebøtter er seje og kan opleves i haven, i skolegården og i den vilde natur. Gå på opdagelse i naturen tæt på dig, og du vil møde alle mulige vilde planter og dyr.