Skoler og dagtilbud

Vær med til Naturens Uge d. 2.-8. september 2024, og giv dine elever eller daginstitutionsbørn nye, spændende oplevelser i naturen. Det er nemt at være med, og du vil få tilsendt årets nye materialer, som du kan bruge til at planlægge et forløb, der passer til jer.


Sådan tilmelder du din skole eller dagtilbud

For at tilmelde dig, skal du først oprette en profil på MitDN. Herefter skal du oprette en arrangør (fx din skole) og et arrangement.

Har du brug for hjælp til tilmeldingen, så se denne korte video, hvor vi gennemgår de forskellige trin.


Sådan er du med

  1. Tilmeld din klasse eller dagtilbud til Naturens Uge.

  2. Du vil få tilsendt et link med årets nye digitale materialer i god tid inden Naturens Uge, så du kan planlægge jeres forløb.

  3. Tag børnene med ud i løbet af uge 36, så I sammen bliver klogere på den natur, der omgiver jer.

Årets materialer

I år opfordres børnene til at udforske den skjulte verden af vilde planter og dyr, der findes lige omkring skolen eller dagtilbuddet. Gennem sjove aktiviteter vil de blive klogere på hvilke arter, de deler området med, og hvor de trives bedst. Du kan bruge materialerne til at planlægge aktiviteter, hvor I sammen går på opdagelse i den natur, der omgiver jer. Materialerne er udviklet til indskolingen, men kan også bruges i daginstitutioner og på mellemtrinet.

Alle skoleklasser kan derudover deltage i vores landsdækkende konkurrence. Her skal eleverne drømme stort og bruge deres kreativitet og fantasi til at forestille sig, hvordan deres skole kunne se ud i fremtiden. Hvordan kan den rumme mere natur? Hvordan kan den tiltrække flere dyr og planter?


Årets tema

I år sætter vi med temaet ’Vildt tæt på’ fokus på naturen og det myldrende liv, der omgiver os. Lige der hvor du står, går, bor eller færdes, er der vildt liv. Rejsen til dyr og planter er ofte kort – på hug, på tæer, på knæ eller lige i øjenhøjde – vil edderkopper, seje planter, flotte bær og flyvende insekter være lige foran næsen.

Med lup, net og kikkert kan det levende komme meget tættere på. Oplev fx skællene på sommerfuglen, gifthårene på brandnælden eller rovfuglen helt tæt på. Der er liv på sten, på bygninger, på træstammer og mellem fliserne.

Der er et myremylder på alle matrikler, og de er altid mageløse at følge. Mælkebøtter er seje og kan opleves i haven, i skolegården og i den vilde natur. Gå på opdagelse i naturen tæt på dig, og du vil møde alle mulige vilde planter og dyr.