Skoler og dagtilbud holder Naturens Uge

Naturens Uge er et fantastisk tilbud til børn. Der er både leg, læring og masser af frisk luft på skemaet, når vi sammen sætter fokus på naturen.

Skoler og dagtilbud fejrer Naturens Uge i uge 36 fra mandag den 6. til fredag den 10. september 2021.

Du skal blot tilmelde din skole, klasse, stue eller dagtilbud inden d. 16. august 2021. Efter sommeren modtager I en deltagerpakke med inspirationsmateriale, som I kan bruge, når I holder Naturens Uge.

I bestemmer selvfølgelig selv, om I bruger én dag eller hele ugen.


Tag del i Naturens Uge universet

I år har vi udviklet et forløb på Clio, som er en online læringsportal. Forløbet er gratis, det relaterer sig til den eventyrlige natur, og det henvender sig til folkeskoleelever. I skal bruge jeres UNI login for at få adgang til alle aktiviteterne i universet.


I år sætter vi fokus på den eventyrlige natur

I vores materialer har vi indarbejdet den eventyrlige natur som tema ud fra følgende tanker:

Når mosekonen brygger i morgendiset, når svampene pludselig står i magiske hekseringe, når engen er fyldt med edderkoppespind med dug, når ræven krydser skovvejen foran en, når skoven er fyldt af fuglesang, når den blå guldsmed lydløst står foran en i luften, når legen på stranden opløser tiden, når man sidder helt tæt med ens kære og ser ud over den stille sø, det er eventyrligt.

Eventyret i naturen er alt det ikke rugbrødsagtige, hverdagsagtige og forudsigelige, der hvor man betræder nye veksler, alene eller i fællesskab, mærker nye sansninger i naturen, smage, lyde, overflader, stilhed eller en forbundenhed.

Corona epidemien har mere end åbnet danskernes øjne for naturen – Førstehåndskendskabet er etableret, nu er alle klar til at opleve naturen væk fra den vante sti. Der hvor man kan møde stilheden, skovsøen, moslandskabet, skovhornuglen, ensomheden, de væltede eller krogede træer eller opleve havoverfladen hvor et par marsvin bryder overfladen.

Det eventyrlige er, når vi som mennesker får ro og energi ved netop at være en del af den eventyrlige natur.

Om I følger temaet eller finder jeres helt egne ønsker til gode naturoplevelser, er op til jer – dette skal blot ses som årets inspiration.