Ofte stillede spørgsmål
Få svar på ofte stillede spørgsmål om Naturens Uge for skoler og dagtilbud
For at tilmelde dig, skal du først oprette en profil på MitDN. Når du er logget ind, skal du trykke på 'Opret et nyt arrangement". Herefter skal du oprette en arrangør (fx din skole) og et arrangement.
Har du brug for hjælp til tilmeldingen, så se denne korte video, hvor vi gennemgår de forskellige trin.
I år inviterer vi børnene til at udforske den skjulte verden af vilde planter og dyr, der findes lige omkring skolen eller dagtilbuddet. Materialerne introducerer børnene til biodiversitet ved at lade dem opleve, at dyr og planter har forskellige behov, og derfor lever forskellige steder, og gør børnene bevidste om, at de deler området med andre organismer.
Gennem materialerne kan I bl.a. gå på smådyrssafari, bygge et vandhul eller kvashegn og gå på opdagelse i det liv, der kommer frem om natten. Materialerne er udviklet til indskolingen, men kan også bruges i daginstitutioner og på mellemtrinet.
Alle skoleklasser har også mulighed for at deltage i vores landsdækkende konkurrence. Her skal eleverne drømme stort og bruge deres kreativitet og fantasi til at forestille sig, hvordan den vildeste skolegård kan se ud.
Hvordan kan den rumme mere natur? Hvordan kan den tiltrække flere dyr og planter?
I kan lave plancher, modeller, tegninger, videoer eller noget helt andet for at give jeres bud på Danmarks vildeste skole!
Førstepræmien for den vildeste skole er en overnatning i Knuthenborg Safaripark for hele klassen (op til 30 elever).
Tilmeld din klasse til Naturens Uge og få flere informationer om konkurrencen.
Vil du gerne tage dine elever med på udflugt? Så kan vi i år tilbyde den spændende mulighed, at du kan tilmelde din klasse et læringsforløb med aktiviteter på Kroppedal Museum, Anemonen eller Knuthenborg Safaripark i løbet af Naturens Uge.
Læs mere og tilmeld jer nedenfor. Pladserne er begrænsede og fordeles efter først-til-mølle-princippet. Vi håber, at dette nye initiativ har interesse. God fornøjelse!
I år sætter vi med temaet ’Vildt tæt på’ fokus på naturen og det myldrende liv, der omgiver os. Lige der hvor du står, går, bor eller færdes, er der vildt liv. Rejsen til dyr og planter er ofte kort – på hug, på tæer, på knæ eller lige i øjenhøjde – vil edderkopper, seje planter, flotte bær og flyvende insekter være lige foran næsen.
Med lup, net og kikkert kan det levende komme meget tættere på. Oplev fx skællene på sommerfuglen, gifthårene på brandnælden eller rovfuglen helt tæt på. Der er liv på sten, på bygninger, på træstammer og mellem fliserne.
Der er et myremylder på alle matrikler, og de er altid mageløse at følge. Mælkebøtter er seje og kan opleves i haven, i skolegården og i den vilde natur. Gå på opdagelse i naturen tæt på dig, og du vil møde alle mulige vilde planter og dyr.