Skoler og dagtilbud holder Naturens Uge

Naturens Uge er et fantastisk tilbud til børn. Der er både leg, læring og masser af frisk luft på skemaet, når vi sammen sætter fokus på naturen.

Skoler og dagtilbud fejrer Naturens Uge i uge 36 fra mandag den 5. til fredag den 11. september 2022.
I bestemmer selvfølgelig selv, om I bruger én dag eller hele ugen.

Bemærk: Tilmeldingsvinduet til Naturens Uge 2022 er endnu ikke åbnet


Tag del i Naturens Uge universet

Til Naturens Uge 2021 har vi udviklet et forløb på Clio, som er en online læringsportal. Forløbet er gratis, det relaterer sig til den eventyrlige natur, og det henvender sig til folkeskoleelever. I skal bruge jeres UNI login for at få adgang til alle aktiviteterne i universet.


I 2021 satte vi fokus på den eventyrlige natur

I vores materialer har vi indarbejdet den eventyrlige natur som tema ud fra følgende tanker:

Når mosekonen brygger i morgendiset, når svampene pludselig står i magiske hekseringe, når engen er fyldt med edderkoppespind med dug, når ræven krydser skovvejen foran en, når skoven er fyldt af fuglesang, når den blå guldsmed lydløst står foran en i luften, når legen på stranden opløser tiden, når man sidder helt tæt med ens kære og ser ud over den stille sø, det er eventyrligt.

Eventyret i naturen er alt det ikke rugbrødsagtige, hverdagsagtige og forudsigelige, der hvor man betræder nye veksler, alene eller i fællesskab, mærker nye sansninger i naturen, smage, lyde, overflader, stilhed eller en forbundenhed.

Corona epidemien har mere end åbnet danskernes øjne for naturen – Førstehåndskendskabet er etableret, nu er alle klar til at opleve naturen væk fra den vante sti. Der hvor man kan møde stilheden, skovsøen, moslandskabet, skovhornuglen, ensomheden, de væltede eller krogede træer eller opleve havoverfladen hvor et par marsvin bryder overfladen.

Det eventyrlige er, når vi som mennesker får ro og energi ved netop at være en del af den eventyrlige natur.