1. Tæl fuglene i haven eller parken

I Danmark lever nemlig mere end 400 forskellige fuglearter. Nogle af de mest almindelige fugle er blishønen, blåmejsen, bogfinke, fasan, gråand, hættemåge og gråkragen. Dem kender du måske allerede. Men har prøvet at tælle fuglene i din have eller i en park?

Sæt gerne en halv til en hel time af til at kigge på fugle i haven eller en nabopark. Hvilke fugle skuer dit øje – og hvor mange af hver art, kan du spotte?

2. Lær fuglene at kende

Det er faktisk ikke helt nemt at kende forskel på de mange fuglearter, du kan spotte i Danmark. Hvis du gerne vil blive endnu klogere på fuglene i din have, kan du bruge Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fuglebase, DOFbasen. Her kan du se hvilke fugle, der er spottet de seneste 24 timer.

Du kan også bruge DOFs Fuglebog, som er en app til din smartphone, hvor du både kan se, hvilke fugle, der er spottet i Danmark og hvor. Du kan også blive klogere på hvilken fugl, du mon selv har spottet. I appen kan du nemlig taste oplysninger om fuglen ind, og så fortæller appen dig, hvilken fugl, der er størst sandsynlighed for, at du netop har set.

3. Lok flere fugle til din have

Hvis du gerne vil lokke flere fugle til din have, kan du fx bygge redekasser til dem. Der er mange danske fuglearter, som gerne vil benytte en redekasse. Inden du går i gang med at bygge en redekasse, skal du sætte dig ind i hvilke fugle, du gerne vil have, bygger rede i din have. Alt afhængigt af hvilke fugle du gerne vil tiltrække i din have, skal du finde præcise mål for flyvehul, højde og ophængningssted.

4. Gæt en stemme

Fugle er ikke altid nemme at se, men du kan lære dem at kende på deres lyd. Lyt til disse 6 fugles lyde, og lær at kende forskel på dem uden overhovedet at kunne få øje på dem.

Alle videoer af Uffe Rasmussen/ Dansk Ornitologisk Forening

Gærdesmutte

Rødhals

Sanglærke

Gulspurv

Solsort

Bogfinke