Snit dine ideer til virkelighed på en sikker måde

Man kan let have en idé om, at det er svært at snitte, at det måske er farligt, eller at det kun er spejdere, der snitter. Faktisk er det at snitte en af de ældste former for tidsfordriv, og alle kan lære at snitte! Snitning kan virke helt terapeutisk og frembringe en indre ro hos både børn og voksne.Snit en bue og pil

Når I skal ud på eventyr i naturen, er det sjovt at have sin egen bue og pil med, så I kan skyde på mål i skoven. I kan nemt snitte jeres egen bue og pil.

Alt hvad I skal bruge til buen, er en frisk gren på 1,5-2,5 cm tyk (gerne fra en hasselbusk, da de er lette at bøje), sejlgarn og en kniv.

I skærer kvistene af grenen, laver et lille hak i begge ender på et par centimeter til buestrengen, vikler sejlgarnet rundt om hakket i den ene ende af grenen, binder knuder og vender grenen, som nu skal bøjes, hvorefter garnet vikles omkring, og der bindes knuder.

Buen skal være stramt spændt op og gerne med 20 cm eller mere fra buestrengen til midten af grenen. Så er buen færdig.

Pilene laver I af tynde lige grene på 60-80 cm. I snitter kviste og knopper af. Det er en god idé at lave små V-formede snit i enderne af pilene, som buens snor kan sidde i. Snit gerne et par pile, så I ikke hele tiden skal hente dem hjem.

Få en god snittekniv

En god snittekniv er fx en kniv, hvor bladet er rigtig skarpt, grebet skal være fast, så kniven ikke smutter, og hvis det er børn, der skal snitte, er det en god idé med en kniv med en stopper, så fingrene ikke kan glide ned til bladet.

Når I skal i gang med at snitte, skal I faktisk ikke bruge mere end en god snittekniv og noget træ. Træ kan I købe, men det er nu lidt sjovere at finde det selv. I kan hente træ i alle offentlige skove.

Her er det tilladt at hente nedfaldent træ, og en gammel sjov regel siger, at man må tage det, der kan være i en hat. Hvis I går efter at samle, hvad der kan være i en bærepose, er det helt fint.

Det er også tilladt at klippe mindre grene af væltede træer, så det er en god idé at have en grensaks med ud, når I skal på jagt efter gode snittepinde.

4 gode snitteregler

Når man snitter, er det vigtigt at følge nogle meget simple retningslinjer. Faktisk er der kun fire ting, man skal huske, når man vil i gang med at snitte:

  • Snit siddende, så er det nemmest at kontrollere kniven
  • Sid med spredte ben, så du ikke risikerer at ramme dig selv
  • Snit altid væk fra dig selv
  • Hold øje med, hvad du laver og snit aldrig mod andre