Ofte stillede spørgsmål

Få svar på ofte stillede spørgsmål om Naturens Uge for arrangører • HVAD ER NATURENS UGE?

   Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for naturoplevelser. I Naturens Uge holder foreninger, kommuner og frivillige kræfter over hele landet lokale Naturens Uge-arrangementer. Du kan som privatperson både lave dit eget arrangement eller være gæst til et arrangement. I 2023 blev der afholdt 300 lokale arrangementer rundt om i hele landet.

 • HVEM KAN AFHOLDE ET NATURENS UGE-ARRANGEMENT?

   Alle, der har lyst, kan arrangere et Naturens Uge-arrangement for lokalsamfundet. Normalvis er det foreninger, kommuner, museer, naturvejledere og naturinteresserede privatpersoner, der inviterer på Naturens Uge. Men er du fx kok og vil invitere på sanke-tur, eller er du vandrer og vil invitere på vandretur, så er du også meget velkommen til at oprette et arrangement i løbet af Naturens Uge! Det vigtigste er, at du er interesseret i at formidle og vise naturen frem til andre i dit lokalområde - man behøver med andre ord ikke være ekspert. For at være arrangør til Naturens Uge skal man blot planlægge et arrangement med fokus på naturoplevelser i uge 36 og oprette det her på hjemmesiden.

 • HVORNÅR SKAL VI HOLDE NATURENS UGE?

   Naturens Uge 2024 afholdes i uge 36 fra den 2. – 8. september.

 • HVORNÅR KAN JEG OPRETTE ET ARRANGEMENT?

   Tilmeldingen åbner d. 1. maj.

 • HVORDAN OPRETTER JEG ET ARRANGEMENT?

   I tilmelder jer ved at oprette et arrangement her: www.naturensuge.dk/opret-arrangement/
   Via linket finder du også en video guide, hvis du har brug for hjælp til, hvordan I tilmelder jer.

 • FÅR VI EN ARRANGØRPAKKE?

   For at skabe et mere bæredygtigt Naturens Uge, har vi valgt ikke at producere nye bannere, t-shirts mm. Derfor vil det fra i år ikke længere være muligt at få tilsendt en deltagerpakke. I kan i stedet finde forskellige guides, materialer til inspiration, plakat, billeder mm. her.

 • HVORDAN SKABER VI OPMÆRKSOMHED OM NATURENS UGE?

   Jo flere, der bliver opmærksomme på Naturens Uge og naturoplevelsernes betydning for både børnene og naturen, jo bedre. Derfor vil vi gerne opfordre jer til at fortælle om jeres aktiviteter til lokale aviser og andre medier og eventuelt invitere journalister med ud for at opleve naturen sammen med jer. Hvis I selv vil markedsføre jeres arrangement til potentielle deltagere og kontakte forskellige medier, er I meget velkommen til at bruge tekster og billeder fra hjemmesiden. I kan også finde fx en plakat, en skabelon til en pressemeddelelse og opslag til sociale medier her.

 • HVORFOR AFHOLDE NATURENS UGE?

   Børn bliver kloge, sunde og glade af at bruge naturen, og børn, der har et nært forhold til naturen, vokser op som gode benyttere og beskyttere af vores natur. Desværre viser en Gallup-undersøgelse fra 2018, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn. Børns hverdag i dag er mere travl og skemalagt end nogensinde før. Børn bruger dertil en stor del af deres fritid på digitale medier og organiserede aktiviteter frem for at lege og lære i naturen. Som arrangør af et arrangement til Naturens Uge er I med til at gøre en konkret forskel ved at invitere lokalsamfundet og børnefamilierne med ud i naturen til nye naturoplevelser.